Polku kestäväksi kokiksi

kestäväksi kokiksi

César Ritz -korkeakoulujen kampuksella Le Bouveretissa, Sveitsissä sijaitseva Culinary Arts Academy Switzerland on ihanteellisella paikalla vihreän elämisen ja koulutuksen kärjessä.
Green Globen jäseninä ja maaliskuussa saatavan Green Globe -sertifikaatin mukaisesti kestävyys ja vastuu planeetastamme on DNA:ssamme. Ajatus tien näyttämisestä vain kasvisruokaa tarjoavalla kulinaarisella ohjelmalla oli luonnollinen valinta, jonka tarkoituksena oli innostaa enemmän kokkeja opiskelemaan kasvisruoan parissa.

kestäväksi kokiksi
Kasvisruoka ja koulutus ovat paljon muutakin kuin reseptin luomista ilman eläinproteiinia. Kyse on tuotteen ympärillä olevasta filosofiasta maatilalta pöydälle. Kampuksella meillä on yli 150 000 mehiläistä surisemassa mehiläispuutarhassa, ja keväällä on tarkoitus suunnitella vielä kaksi pesää. Opiskelijamme valmistavat omat saippuansa ja kulinaaristen opiskelijoiden jäämämurusista tulee biopolttoainetta!

Kyse ei ole vain lihan korvikkeen löytämisestä, vaan myös siitä, että kasviperäinen ruokavalio on yhtä herkullista. Liian usein risotto on menun ainoa kasvisruoka. Haluamme rohkaista luovuuteen kasvisruokien suhteen, jotta useammat ruoan ystävät voivat nauttia oikeasta kasvipohjaisesta ateriasta.

kestäväksi kokiksi

Muutakin kuin kasvissyöjän ruoanlaiton olennaisimpia asioita

Ohjelma on suunniteltu siten, että sekä kokematon kokki että ammattikokki voivat saada jotain uutta uralleen.
Kasvisruokakokki luo arvoa tuotteesta ja luo kokemuksen asiakkaalle kunnioittaen käsityötä. Ensimmäisellä lukukaudella opitaan luomaan suhdetta tuotteeseen ja ymmärtämään sitä ympäröivää filosofiaa. Opit ajattelemaan muutakin kuin lihan korvikkeen löytämistä – ja sitä kuinka kasvin erityiset maut tuodaan lautaselle.

Toinen lukukausi (josta aloitat, jos olet jo ammattikokki) keskittyy ruokien esittelyyn, vegaanisiin jälkiruokiin ja gourmet-kasvisruokiin sekä fine diningiin. Tämän jälkeen ruokiin pyritään yhdistämään viini, olut, viski ja alkoholittomia vaihtoehtoja.

kestäväksi kokiksi

Muutakin kuin trendi

Kasviperäisellä ruokavaliolla on lukuisia etuja, kuten omakohtaiset vaikutukset planeetallemme lihan ja kalan liikakulutuksen vähentyessä. Meidän on otettava huomioon eettiset tekiät valitessamme ruokaamme, sen valmistustapaa ja käytettäviä tekijöitä.

Ohjelma näyttää ja opettaa ihmisille, että lihalle on erittäin maukas ja terveellinen vaihtoehto, jolla voi olla halutessasi jopa sama rakenne ja maku. Jokaisella on erilainen näkemys kasvisruoista kulttuuristasi riippuen, mutta me kaikki hyödymme terveysnäkökohtia samalla tavalla.Kurssin lopussa varustamme sinut kulinaarisilla työkaluilla, jotka tarjoilevat asiakkaillesi odotukset ylittävän kasvisruokakokemuksen – kunnioittaen samalla tuotetta ja planeettaa.

lue lisää kasvisohjelmaamme täältä: