César Ritz Colleges Bouveret, Green Globen uusi jäsen

Cesar Ritz Colleges Bouveret on ottanut aktiivisen askeleen kohti kestävää kehitystä.

Näin se tapahtui. Tämän viikon maanantaina, World Earth -päivänä johtajamme Tanja Florenthal ja Ivan Feij ovat sitoutuneet siihen, että César Ritz Colleges Bouveret tulee ottamaan aktiivisen askeleen kohti kestävää kehitystä.

Johtajuus alkaa huipulta kuten sanotaan. Totta se on! Ilman johtajiemme sitoutumista tämän kaltaiset projektit eivät koskaan toteutuisi.

Näin alkaa haaste löytää täydellinen tasapaino ylläpitää Culinary and Hospitality – koulutuksen erinomainen laatu ja samalla hallita ympäristövaikutuksiamme. Enemmän kuin haasteelliseksi, tulee tavoitteeksemme etsiä tietämystä modernin maailman ja elämäntyylien seurauksista. César Ritz Colleges Bouveretille on kaiken kaikkiaan järkevää sisällyttää ympäristöä säästäviä käytäntöjä koulun arkeen.

Samalla kun tämä projekti on mahtava tilaisuus ja yrityskulttuurimme astinkivi, haluamme opiskelijoidemme, jotka ovat tulevaisuuden johtajia, ottavan tämän tiedon haltuunsa ja levittävän liiketoiminnan parempia tapoja omalla työurallaan.

Kuinka aiomme tämän toteuttaa?

Tarkastelimme erilaisia toimintatapoja ja päätimme ratkaista kestävän kehityksen haasteet eri näkökulmista. Sanomattakin on selvää, että meidän täytyy sisällyttää toimintaamme kehityksen kolme peruspilaria: sosiaaliset, ympäristölliset ja taloudelliset tekijät.

plants

Tiedämme mihin tähtäämme.

Asetamme tavoitteeksemme saavuttaa maineikas Green Globe sertifikaatti seuraavaan vuoden 2020 Earth Dayhin mennessä. Kunnianhimoistako? Tietysti! Seuraamalla oman aikansa Mr. César Ritzin (ylellisen hotelli- ja ravintola-alan uranuurtaja) jalanjälkiä ei meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin tulla muutosjohtajiksi. Meillä on upea kulttuuriperintö kannettavanamme läpi 21. vuosisadan. Olemme sen velkaa sekä menneisyydellemme että myös tulevaisuudellemme.

Seuraava askeleemme on tuntea organisaatiomme läpikotaisin.

Meidän on tehtävä laajaa tutkimusta liiketoimintamalleistamme. Prosessi tulee viemään aikaa, vaatimaan voimanponnistuksia ja yhteistyötä koko henkilökunnalta. Ei ole helppoa muuttaa ajatusmalleja ja yhtiön liiketoimintakäytäntöjä. Tutkimuksen on oltava perinpohjainen, on tunnistettava kehittämisalueet ja parhaat käytännöt. Vasta sitten voidaan käynnistää vakiintuneiden toimintamallien prosessi, joka asettaa meidät oikeille raiteille.

Tämä uusi projekti ei pelkästään auta meitä olemaan tietoisempia ympäristö kysymyksistä yhtiönä, vaan se myös lisää nuorempien sukupolvien tietoisuutta. Koulutus on vaikuttava työkalu ja pyrimme tehostamaan sitä sitoutumalla tämän kaltaisiin käytäntöihin.
Totta kai jotkut voisivat sanoa, että:“kestävä kehitys on vain pisara meressä”. No, me todellakin haluamme tehdä osamme. Toivottakaa meille onnea tässä erityisessä uudessa seikkailussamme!

 

Sylvana Navarro on César Ritz Colleges Switzerlandin LeBouveretin kampuksen ohjelmajohtaja