9 asiaa, joita et välttämättä tiennyt Hospitality-alasta ja siitä miksi se on maailman paras ala

IHTTI hotel design management bachelor

Sanasta ”hospitality” tulee sinulle todennäköisesti ensimmäisenä mieleen hotelli. Upeita miehiä ja naisia, jotka tekevät työtä erilaisten palveluiden ja kaikkien hotellin eri toimintojen parissa. Vastaanotto- ja concierge palvelut sekä ravintola, muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Hotelleja on monenlaisia, alkaen isoista luksushotelleista kaukaisissa ja eksoottisissa maissa aina kulman takana sijaitsevaan personalliseen perheomistuksessa olevaan pikkuhotelliin. Et ole väärässä, jos tämä on mielikuvasi, mutta et ihan oikeassakaan. Hospitality on niin paljon muutakin kuin mitä olet koskaan voinut kuvitellakaan.

Hospitality käsite on yhtä laaja kuin joulupöytä täynnä monenlaista herkkua ja yhtä vaihteleva kuin suomalainen kesä. Viimekädessä vain oma mielikuvituksesi on rajana, kun mietit mitä haluat tehdä työksesi opiskeluittesi päätyttyä. Mitä sanot siihen, jos kerromme sinulle, että yhden Hospitality-koulutuksemme ansiosta voit tehdä töitä seuraavien alojen parissa: muoti, mainosala,design, viestintä, myynti tai kauneusala ja nämä ovat vain muutamia esimerkkejä. Tai voit tehdä niin kuin yksi alumneistamme, mennä töihin Teslalle!

Seuraavassa listaamme 9 asiaa, joita et välttämättä ole aikaisemmin tiennyt Hospitalityalasta, sekä opiskelijoiden kertomuksia, jotka tulevat inspiroimaan sinua astumaan tähän maailmaan.

HIM young entrepreneurs

Muotia ja luksusta

Muotiala on yksi halutuimmista ja trendikkäimmistä aloista, jolla ihmiset haluavat työskennellä, mutta sinun ei todellakaan tarvitse olla vaatesuunnittelija tai malli saadaksesi töitä tällä himotulla alalla. Muoti on niin paljon enemmän kuin vaatteiden myyntiä. Kyse on elämyksen ja tunteen välittämisestä koko ostopolun ajan, lähtien jo hetkestä ennen kauppaan astumista aina siihen saakka, kun puet ostamasi vaatteen päällesi. Jos valitset HIMin tarjoamanBachelor- tai Master-opinto-ohjelman, voit suuntautumiseksi valita Luxury Brand Management Specializationin. Tässä opinto-ohjelmassa voit tehdä töitä sellaisten markkinointisuunnitelmien ja viestintästrategioiden parissa, jotka on nimenomaan suunnattu luksussegmenttien tuotemerkeille.

Koululla on tiivis yhteistyö John Paul Concierge Servicesin ja Tourbillion-kellojen valmistajan kanssa, joten opiskelijana voit tehdä töitä oikeiden tavaramerkkien parissa ja saat autenttisia toimeksiantoja. Jos opiskelet HIMissä, saat kandidaatin tutkinnon Hotel Institute Montreuxsta, sekä amerikkalaisen kandidaatin tutkinnon Northwood Universitysta.

Kauneusala

Kauneusalakaan ei ole tuntematonta maaperää meillä Swiss Eduction Groupissa. Molemmat (muoti ja kauneus) ohjelmat HIMissä ovat omia erikoistumissuuntautumisiaan, joissa juuri kauneusalan luksussegmentti on osa opinnoista. Mikäli valitset edellä mainitun suuntautumisen opiskeluillesi, on kokonainen kurssi omistettu juuri kauneusalalle. Saat työskennellä kauneustuotemerkki La Merin kanssa ja lisäksi tarjolla on vierailevia luennoitsijoita sekä opintovierailuja. Kuulostaako tämä juuri sinun jutultasi? Lue tästä lisää HIMin opiskelijasta WanSze Hwaista ja hänen harjoittelujaksostaan La Merissä ja siitä miten hänestä tuli myynnin asiantuntija introvertista persoonastaan huolimatta.

 

Yrittäjyys ja Business

Oman yrityksen perustaminen ja sen pyörittäminen ei koskaan aikaisemmin ole tainnut olla niin suosittua kuin se tällä hetkellä on. Koskaan aikaisemmin ei myöskään ole ollut niin helppoa käynnistää, pyörittää ja kehittää yrityksiä. Iso kiitos tästä kuuluu uusille ja älykkäille digitaalisille työkaluille. Nimenomaan yrittäjyys on kaikkien koulutusohjelmiemme yhteinen nimittäjä, riippumatta siitä opiskeletko Hospitality-vai Culinary and Pastry Arts-alaa.

Mikäli haluat syventyä taloustieteeseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja finanssialaan, kannattaa sinun ennen kaikkea tutustua koulutuksiin, joita koulumme César Ritz Colleges Switzerland ja HIM tarjoavat. Miltä kuulostaisi Organizational Behavior and Leadership ja Management of Information Technologies HIMissä ja Macroeconomics for the Tourism Industry César Ritzissä?

Heräsikö kiinnostuksesi? Lue tästä lisää IHTTIn alumnista Blaisesta ja hänen suunnitelmistaan yrittäjänä Barcelonassa. Lue myös Denis Cheryomuskinista ja hänen suunnittelu- ja tuotemerkkiyrityksestään, Rocket Candysta.

Mikäli opiskelet IHTTIssä, saat akateemisesti akkreditoidun kandidaatintutkinnon BA (HONS) englantilaisesta University of Derbystä sekä kandidaatintutkinnon IHTTI-School of Hotel Managementista, Cauxista Sveitsistä.

 

Kiinteistö- ja kiinteistönvälitysala

Menestystarina, joka on syntynytyhdistämällä parhaat osat kahdelta eri alalta. Mitä saat, jos liität yhteen viestintäopiskelijan HIMistä ja Hospitality-opiskelijan SMHSista? Saat yhden Euroopan nopeimmin kasvavista kiinteistö- ja kiinteistönvälitysyrityksistä. Kyseistä yritystä johtavat alumnit Ana Glück jaVarvara Laabes. He kuvaavat kummankin alan osaamisen yhdistelmää seuraavasti:

”Kokemuksemme viestintäalalta ja tapamme tarjota palvelua, joka ylittää tavanomaisen, tekee sen, että voimme varmistua siitä, että asiakkaamme ovat enemmän kuin tyytyväisiä työhömme.Tämä konsepti auttaa meitä fokusoimaan siihen mikä on asiakkaille tärkeintä”.

Haluatko lukea lisää ja inspiroitua Anasta ja Varvarasta ja heidän yrittäjyystarinastaan? Sen voit tehdä tästä.

DJI 0220 1 maxWidth 1366 maxHeight 1366 ppi 72 quality 70

Hotelli, matkustaminen ja turismi

Klassinen työ Hospitality-alalla! On helppo ymmärtää miksi eri työtehtävät hotellialalla ovat niin suosittuja. Riittää kun vain kuuntelee alumnejamme, jotka kertovat siitä mikä heitä motivoi ja innostaa joka päivä. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi asiakkaiden hymy, kun ylität heidän odotuksensa tai kun autat heitä tekemään lomastaan juuri niin mahtavan, kuin he ovat unelmoineet. Jotkut ovat syntyneet työskentelemään palveluammatissa ja mikäli olet yksi näistä henkilöistä, on hotellialaehdottomasti sinun alasi.

Riippumatta siitä minkä Hospitality-alan koulutuksistamme valitset HIMissä, CésarRitz Collegesissa (CRCS),SHMSissa tai IHTTIssa saat vankan ja kilpailukykyisen,korkeimman luokan kansainvälisen ja maailmantasoisen koulutuksen. Tyydyttääksesi matkakuumeen voit siis käytännössä tehdä töitä missä päin maailmaa haluat: trooppisella hotellilla lähellä rantaa, luksusristeilijällä Intian Valtamerellä, tai rustiikkisessa hotellissa korkealla Alpeilla -valinta on sinun!

Kiinnostaako sinua enemmän työskentely kokonaisuutena matkustamisen, Hospitalityn tai elämysten parissa vai onko turismi sittenkin sinun juttusi? César Ritz Colleges Switzerlandissa voit muunmuuassa opiskella seuraavia opintoja: Contemporary Issues in International Tourism, Sustainable Tourism Ventures ja Strategic Tourism Management.

Mikäli valitset kandidaatintutkinnon opiskelun(Bachelor) César Ritzissä, suoritetaan se yhteistyössä Washington State Universityn kanssa,josta saat yhden kandidaatin tutkinnon ja samalla toisen kandidaatin tutkinnon César Ritz Colleges Switzerlandista.

Mikäli opiskelet SHMSssa, saat akateemisesti akkreditoidun kandidaatin tutkinnon englantilaisesta University of Derbystä sekä kandidaatintutkinnon sveitsiläisestä SHMS-Swiss Hotel Management Schoolista.

1R1A5897 maxWidth 800 maxHeight 800 ppi 72 1

Mainontaa ja viestintää

Saatat miettiä mitä yhteistä on Hospitalitylla ja viestinnällä? Tähän vastaamme: kaikki! Viestintä on yhtälailla asiakkaan ostopolku, asiakkaan kohtaaminen ja asiakkaan ymmärtäminen samalla kun se on hyvin toteutetun, luovan sisällön tuottamisen ja silmiä hivelevän graafisen suunnittelutyön toteutus. Ero on kuin yöllä ja päivällä kun teet työtä viestinnän parissa hotelliketjussa verrattuna viestinnän työhän luksussegmentin tavaramerkkien parissa kuten esimerkiksi La Mer. Kumpikin vaihtoehto on ulottuvillasi, kun olet valmistunut joistain koulutusohjelmistamme!

Mikäli olet kiinnostunut kummastakin osa-alueesta niin kannattaa katsoa kurssit ja opiskeluohjelmat sekä HIMissä ja IHTTIssä. Lue lisää Kristiinasta ja hänen urastaan digitaalisen markkinoinnin parissa sekä Nina Sophiesta ja hänen työstään Growth Hackingin parissa.

Design ja konseptien kehittäminen

Onko luovempaa ja kiehtovampaa alaa olemassakaan? He, jotka sanovat, että Hospitality-ala ei ole luova ala, eivät tiedä mistä puhuvat! IHTTIssä opit kaiken siitä, mikä tekee hotellista erinomaisen hyvän. Salaisuus piilee yksityiskohdissa! Miten suunnittelet hotellin aulatiloja tai ravintolasalia niin, että ne heijastavat juuri sen tunnelman, jonka haluat vieraillesi välittää? Miten suunnitellaan valaistus, että ilmapiiristä tulee tunnelmallinen, mutta ei liian pimeä? Miten voit hyödyntää asiakkaidesi käyttäytymismalleja sisustaessasi täydellisen hotellihuoneen? Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastaukset Design Management koulutuksissa –ainoastaan IHTTIssä. Miltä kuulostaisi Virtual Design Construction ja Applied Corporate Finance for Hotel Managers?

Lue Pascale Müllerista ja hänen työstään designstudiossa Zürichissa tai IHTTIn Design Showcase-tapahtumasta, jossa koulun luovat ja innovatiiviset opiskelijat näyttävät taitojaan.

 

Maailman paras työ!

Mitä tekee Hospitalitysta maailman parhaan työn? Kenties se on mahdollisuus voida matkustaa työn puitteissa ja saada asua aivan fantastisissa paikoissa? Tai voiko se olla ihmisten välinen vuorovaikutusja kaikki kohtaamiset eri puolilta maailmaa tulevien iloisten ihmisten kanssa? Joka kerta kun saamme mahdollisuuden istua alas jonkun opiskelijan kanssa ja pyydämme häntä kertomaan opiskelustaan ja tulevaisuuden suunnitelmistaan, tulee opiskelijoiden listalla esille ihmisten välinen kohtaaminen. Mahdollisuus saada tavata ihmisiä maailman joka kolkasta ja tehdä heidän oleskelustaan, kokemuksistaan tai kokouksistaan jotain aivan uniikkia-alasta riippumatta.

Hospitality ei ole sitä, että palvelet ihmisiä palvelijan tavalla, vaan se on kokemusten luomista ja tarjoamista asiakkaille samalla tavalla kuin käydään tivolissa, elokuvissa tai hypätään benjihyppy. Edellä mainittujen kokemusten ja Hospitalityn ero on sinussa. Se olet sinä ja sinun loistava persoonallisuutesi, joka saa edessäsi olevat henkilöt hehkumaan onnesta. Sinä olet se, joka luo heidän elämyksensä ja kokemuksensa yllättämällä, opastamalla, auttamalla –niin kuin vain sinä voit.

 

Mitä minun täytyy tietää voidakseni opiskella Hospitality-alaa?

Yleisesti ottaen tarvitset lukion päättötodistuksen. Otamme kuitenkin huomioon myös aikaisemmat kokemuksesi, työpaikkasi, koulutuksesi ja intohimosi. Paikan päällä koulussa opetamme sinulle kaiken mitä sinun pitää tietää saadaksesi kilpailukykyisen koulutuksen, joka antaa sinulle parhaan mahdollisen etulyöntiaseman työmarkkinoilla.

nunoacacio 20180608 201212 1056

Harjoittelu

Harjoittelu voi käytännössä olla ihan mitä itse haluat -ilmiselvää eikö vain? Palkallisen harjoittelusi, joka kestää vähintään 12 kuukautta, päämääränä on, että saat mahdollisimman paljon todellisuuteen perustuvaa ja ”hands on”-kokemusta. Kurssit, jotka opiskelet koulussa ovat hyvin tärkeitä tulevaa ammattiasi ajatellen, mutta harjoittelujaksosi aikana pääset testaamaan myös osaamistasoasi. Voit itse järjestää harjoittelupaikan missä päin maailmaa tahansa tai voit löytää paikan kontaktejamme hyödyntäen. Kauttamme löytyy harjoittelupolkuja kaikille nimekkäille ja arvovaltaisille alan toimijoille!

Asuminen ja ruoka

Voimme vain sanoa: huolehdimme sinusta! Samalla tavalla kun sinä tulet huolehtimaan vieraistasi ja asiakkaistasi koulutuksesi jälkeen. Jokaisessa koulussamme kaikkiin koulutusohjelmiin sisältyy asuminen ja kolme ruokailua päivässä. Opiskelijoiden asuntolassa voit asua kahden hengen huoneessa yhdessä kaverin kanssa tai voit valita yhden hengen huoneen lisämaksua vastaan. Etkö vieläkään vakuuttunut? Tästä voit lukea vielä kolmesta mahdollisuudesta, miten voit työllistyä Hospitality-alan tutkinnolla. Löydät myös tietoja kaikista tarjoamistamme koulutusvaihtoehdoista kotisivuiltamme.