Parhaat ruotsalaiset koulutuskumppanit mukana SEG:n kanssa käynnistämässä uuden uralähtöisen ohjelman

sigtunaVasemmalta oikealle: Jon Halligan (VIE-koulutus), Carina Nilsson (tj ja rehtori, SSHL), Christina Peters (IBCP-koordinaattori), Carl Palmlund (Royal Park Stockholm), Levi Kritikos (SEG) ja Damian Bacchoo (VIE-koulutus). Kuva: Anette Brandt, viestintäpällikkö, SSHL.

Swiss Education Group (Sveitsin Koulutusryhmä, SEG) ja VIE Education (VIE Koulutus) ovat tehneet yhteistyötä yhden Ruotsin arvostetuimmista korkekouluista kanssa uuden kansainvälisen korkeakoulututkinnon uralähtöisen kandidaattiohjelman (International Baccalaureate Career-related Programme – IBCP) käynnistämiseksi. Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) on hakenut toimilupaa tullakseen Ruotsin toiseksi korkeakouluksi, joka tarjoaa haasteellista ja uralähtöistä kandidaattiohjelmaa, IBCP:a, majoitus- ja ravintola-alan liikkeenjohtamisen koulutuksessa.

“Olemme erittäin innoissamme uudesta ohjelmasta. Tämän suunniteleminen yhdessä asiantuntijoiden kanssa on meille loistava tilaisuus. Tarvitsemme nuorten olevan innovatiivisia ja näkeviä uusia mahdollisuuksia, koska majoitus- ja ravintola-ala elää nykyään valtavien muutosten aikaa. Ohjelma tarjoaa opiskelijoille erinomaisen mahdollisuuden kehittää toimialakohtaisia taitoja ja olla osa sitä, mitä kutsumme alan uudelleenkäynnistykseksi”, sanoo Christina Peters, SSHL:n IBCP-koordinaattori.

Ohjelman toteuttaminen, jota SEG on tunnistanut menestyneeksi, tulee antamaan opiskelijoille mahdollisuuden luoda polku César Ritz Colleges Switzerland tai muuhun SEG:n osana olevaan kansainvälisesti tunnettuun kouluun. César Ritz Colleges Switzerland tulee SSHL:n kanssa tekemään ohjelmassa kiinteää yhteistyötä järjestämällä korkeakouluun vierailuluentoja ja työpajoja ja opiskelijoille opintomatkoja Sveitsissä.

“Tämä tulee erinomaisesti täydentämään liikkeenjohtamisen tutkinto-ohjelman (Diploma Program) puhtaasti akateemiset opinnot”, Christina sanoo. “Opiskelijat voivat odottaa sitä, että luokkahuone tuntuisi olevan todellinen työmaailma ja päinvastoin, alan arki tulisi luokkahuoneeseen.”

‘Alityöllisyys’-aukon paikkaus

Yhteistyön yleinen tavoite on nopeuttaa opiskelijoiden uraltaival, joka vie heidät majoitus- ja ravintola-alalle, kertoo VIE Educationin Koulutusjohtaja Jon Halligan, joka vastaa opetussuunnitelmista. Tarjoamalla opiskelijoille tarvittavat alaan liittyvät taidot ja pätevyydet varmistetaan heille paremmat valmiudet sekä ylemmän asteen koulutukseen että tämän ulkopuoliseen elämäänkin.

“Siellä on paljon opintoja, jotka ovat melko yleisiä, mutta tunsimme, ettei se ollut tarpeeksi hyvä siihen, mitä halusimme tehdä. Olemme luomassa vahvemman perustan, joka antaisi opiskelijoille varmistetumpaa koulutusta ja nopeuttaisi heidän uraansa”, Jon sanoo.

Hän lisää, että uusi ohjelma yhdistäisi kansainvälisen kandidaattiohjelman akateemista perusteellisuutta ammattiopintoihin ja muun osaamisen soveltamispohjaan. Ainutlaatuinen opetussuunnitelma rakennetaan pääasiallisen ohjelman ympärille, joka toimii tukipisteenä nämä kaksi elementtiä yhdistäen ja näiden sopivuutta ja yhtenäisyyttä varmistaen.

“Tämä tekee SSHL:n tarjoamasta uralähtöisestä kandidaattiohjelmasta erittäin erikoisen. Siinä on ala, yliopisto ja koulu. Nämä tulivat yhteen muodostaen täydellisen kolmikon”, Jon sanoo.

Alan yhteyttä ohjelmaan vahvistaa Royal Park, johtava hotelliketju, joka järjestää SSHL:lle vierailevia luennoitsijoita ja harjoittelijoita. Carl Palmlund, Conscious Luxury Hotel Groupin ja Destination Royal Parkin varatoimitusjohtaja, on toiminut neuvonantajana koko prosessin ajan varmistaakseen, että ohjelma on sopeutettu alan arkeen.

“Ala on kärsinyt pahasti, ja tämä on sekä kouluttajille että opiskelijoille loistava tilaisuus aloittamaan keskittymistä alan uusiin ominaisuuksiin”, Carl sanoo.”Koko alaa tarvitsee miettiä läpi uudelleen ja meidän on keskityttävä tulevien johtajien kasvattamiseen. Mielestäni tämä ohjelma on hyvässä asemassa odotettavan tuloksen kannalta.”

‘SSHL on täysosuma’

César Ritz Colleges Switzerland dekaani Max Beheshtin näkökulmasta, kumppanuus lupaa loistavaa tulevaisuutta sekä César Ritz Colleges Switzerland – korkeakoululle että koko hotellialalle. COVID-19 on tuhonnut alan, jättänyt monet alan työntekijät työttömiksi ja pakottanut monia muita luopumaan alalla toimimisesta kokonaan.

Maxin ennusteen mukaan, kysyntä majoitus- ja ravintola-alan osaavista ammattilaisista palautuisi entiselleen parin vuoden kuluessa, ja hän on varma, että SSHL:n opiskelijoilla on täydelliset henkilökuvat tyydyttämään tällaisia tarpeita.

”Minulla oli ilo tarjota joillekin SSHL-opiskelijoille webinaari useita viikkoja sitten. Opiskelijat tunsivat olevansa kansainvälisessä ympäristössä, he olivat valmiita kommunikoimaan eivätkä ujostelleet siitä ja tunsivat olevan ’nälkäisiä’ – mikä on näinä päivinä erittäin tärkeää. Huomasin, että he erinomaisesti sopivat siihen, mitä teemme ja me toivomme voivamme auttaa heitä kiihdyttämään huippuosaamistaan ja valmistumaan tuleviksi johtajiksi.”

Washingtonin yliopiston kanssa toteutettavan yhteistyön kautta tarjottavan kaksoistutkinnon ensimmäisestä päivästä lähtien opiskelijat suunnataan visualisoimaan heidän uraansa kuuluvan ylemmän korkeakoulutuksen tason. Moni suorittaa liikkeenjohtamisen tutkinnon, mikä vauhdittaa heitä kohti huipputason työpaikkoja muutamassa vuodessa.

“Heillä on tapana pitää kiinni hotellimaailman kansainvälisesti tunnetuimmista ketjuista, mutta he voivat jatkaa uraa kaikilla aloilla, joissa asiakaskokemuksen ymmärtäminen on tärkeää”, Max sanoo. “Emme halua heidän pelkästään löytävän työtä, vaan haluamme, että herätessään he sanoisivat joka aamu: ‘Rakastan sitä, mitä minä teen’.”

 

Kysy lisää: Levi Kritikos, [email protected]

* VIE Education, VIE Academy ja Montreux International School ovat kokonaan Oriental Education SA:n omistuksessa.

 

logo crcs partners swedish schools