Kokin tie kestävyyteen

Kokin tie kestävyyteen. Vegetaarinen kokkikoulutus

Kasvissyöjäfilosofian hallinta maatilalta ruokapöytään

Culinary Arts Academy Switzerland (César Ritz Colleges -kampus Le Bouveret, Sveitsi) sijaitsee ihanteellisella paikalla vihreän elämän ja koulutuksen eturintamassa.

Olemme Green Globe -sertifikaatin haltijoita, kestävyys ja vastuu planeetastamme on DNA: ssamme. Ajatus raivata tietä kohti täydellistä kasvisruokavaliota kandidaattiohjelmassamme oli luonnollinen valinta. Sen tarkoituksena on innostaa enemmän kokkeja harjoittelemaan kasvisruokakulttuuria.

Haluamme innovoida jatkuvasti kulinaarista kenttää, siitä syystä päätös ohjelman käynnistämisestä ei ollut vaikea. Aiomme myös saada opiskelijat kasvattamaan omia ainesosiaan, jotta he todella kehittävät suhdetta tuotteeseen ja pitävät huolta siitä.

Tanja Florenthal, akateeminen johtaja, César Ritz Colleges Switzerland.

sust chef2

Kasvisruokakulttuuri ja koulutus ovat paljon muutakin kuin eläinproteiinia sisältämättömän reseptin luominen. Kyse on tuotteen ympärillä olevasta filosofiasta maatilalta ruokapöytään. Kampuksella meidän mehiläispuutarhassa surisee yli 250 000 mehiläistä. Opiskelijamme tekevät saippuaa itse, ja jokaisesta kulinaaristen opiskelijoiden jäämästä jäännöksestä tulee biopolttoainetta!

Kyse ei ole vain lihan korvikkeen löytämisestä, vaan myös siitä, että kasviperäinen ruokavalio on yhtä herkullista. Liian usein risotto on ainoaa kasvisateriaa ruokalistassa. Haluamme kannustaa luovuutta kasvisruokien suhteen, jotta useammat ruoan ystävät voisivat kokeilla oikeaa kasvipohjaista ateriaa.

sustainable chef3

Kasvisruoanlaiton keskeisten kohtien lisäksi

Culinary Art’s Academy Switzerland: n kasvisruokakulttuuriohjelma on suunniteltu siten, että sekä kokematon että ammattikokki voisivat viedä jotain hyödyllistä heidän uran kannalta.

Kasvisruokakokki on henkilö, joka luo tuotteesta lisäarvoa ja luo asiakkaalle kokemusta käsityötä kunnioittaen.

Opetussuunnitelman tarkoituksena on luoda suhdetta tuotteeseen ja auttaa opiskelijoita ymmärtämään sitä ympäröivää filosofiaa. Opit siirtymään lihan korvikkeen etsimisen ulkopuolelle ja opit miten tuoda kasvin erityisiä makuja lautaselle.

Sen lisäksi, että keskityt ruokien esittelyyn, ravintolan hallintaan, vegaanisiin jälkiruokiin ja kasvisruokien fine-diningiin, opit yhdistämään ruokaasi viinin, oluen, viskin ja alkoholittomien vaihtoehtojen kanssa.

sustainable chef4

Enemmän kuin trendi

Kasviperäisen ruokavalion edut ylittävät hyödyn terveydelle, kun näemme omakohtaisesti vaikutuksia planeettaamme lihan ja kalan liikakulutuksen takia. Meidän on otettava huomioon eettiset näkökohdat valittaessa ruokaamme, miten sitä valmistetaan ja mitä kemikaaleja käytetään matkan aikana.

Emme ole täällä lihaa syöviä ihmisiä soimaamista varten, vaan haluamme yksinkertaisesti näyttää toisenlaisen näkemyksen siitä, millaista ruoka voi olla.

Alain Muller, ohjelman johtaja, Culinary Arts Academy Switzerland.

Ohjelmassa ihmisille opetetaan, että lihalle on erittäin maukkaita ja terveellisiä vaihtoehtoja, joilla voi olla jopa sama tekstuuri ja maku, jos haluat. Jokaisella on oma näkemys kasvisruokista kulttuuristasi riippuen, mutta me kaikki hyödymme terveysnäkökohdista samalla tavalla.

Kurssin lopussa me varustamme sinut kulinaarisilla työkaluilla asiakkaallesi kasvisruokakokemusta yli kaikkien odotusten tarjoamiseksi – kunnioittaen samalla tuotetta ja maapalloa.