Barista moottoripyörällä

binny varghese bachelor arts hotel management motorbike coffee hospitality 1

César Ritz Collegesta valmistunut Binny Varghese lähti 100 päivän moottoripyörämatkalle Intian halki oppimaan mahdollisimman paljon kahvista sen kotimaassa. Puhuimme hänen kanssaan ottaaksemme selvää, mitä hän paljasti ja miten tuli tunnetuksi nimellä Barista on Bike.

Mistä oikein sait idean ajaa pätkää ympäri Intiaa ja etsiä hyvää kahvia?

Intiassa ihmiset yleensä juovat pikakahvia. Tämä on mielestäni todella surullista, koska Intia on maailman kuudenneksi suurin kahvintuottaja, mutta suurin osa kahvistamme viedään. Halusin nähdä itse ymmärtääkseni, miksi on niin vaikeaa löytää hienoa kahvia tässä maassa.

Mitä sait selville kahvista matkallasi?

Matkoillani oli hämmästyttävää paljastaa monia erilaisia myyttejä, jotka ympäröivät kahvia. Kun matkustin Pohjois-Intiassa, ihmiset sanoivat, että jos juot kahvia, ihosi muuttuu tummaksi.

Tapasin ihmisiä idässä ja pohjoisessa, jotka uskoivat, että jos juot kahvia, tulet hieman hulluksi, ja monet muut uskoivat, että kahvin kofeiinin vuoksi ihminen ei pysty nukkumaan kahvin juomisen jälkeen (vaikka itse asiassa se sisältää saman määrän kuin tee).

Matkoillani oli hämmästyttävää paljastaa monia erilaisia myyttejä, jotka ympäröivät kahvia.

Monet ihmiset olivat vakuuttuneita siitä, että kahvi oli vain rikkaiden juoma.

Miten kuvailisit hyvän kupin kahvia?

Kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Ideana on kokeilla mahdollisimman paljon kahvia selvittääksesi, mikä on sinun. Ja vaikka mitä tapahtuisi, kahvi on oltava tuoretta – kun se on tuoretta, se on maailman parasta. Kun sanon ”tuore”, tarkoitan äskettäin paahdettua ja juuri jauhettua kahvia. Paras kuppi kahvia on myytti. Se ei ole olemassa. Tämä johtuu siitä, että sinun paras kuppi kahvia on erilainen kuin minun paras kuppi kahvia.

Barista moottoripyörällä

Oletko aina halunnut työskennellä vieraanvaraisuuden alalla?

Rakkauteni ruoan kohtaan alkoi kun olin pieni ja autoin äitiäni keittiössä. Aloin työskennellä kokkina noin 11 vuotta sitten, kun olin opistossa. Tällöin Intiassa useimpien kokkien ei pitänyt mennä ulos tapaamaan vieraita. Tähän on nyt tullut muutos, mutta innostuin ihmisistä ja vuorovaikutuksesta vieraiden kanssa jo varhain, joten päätin siirtyä kohti Ruoka ja Juoma -palvelua ja keskittyä koulutukseen.

Mitkä olivat velvollisuutesi työskennellessäsi koulutus- ja innovaatiopäällikkönä Coffee Equipment and Machine Company -yrityksessä?

Yhtiö hoitelee kahvilaitteita ja -koneita Intiassa. Koulutin baristeja ja koulutettuja ja valmennettuja ihmisiä, jotka hakeutuivat kahviyrittäjyyteen. Neuvoin yrittäjiä siitä, mitä koneita heidän pitäisi ostaa ja miten lähestyä markkinointia ja taloutta. Johdin myös koulutuspajoja ja annoin alkuohjeita sisäiselle henkilöstölle.

Miten tämä tehtävä muokkasi rakkauttasi kahviin Intiassa?

Perimmäisenä tavoitteena on rakentaa Intiaan vahvaa kahviyhteisöä, jonka intohimo yhdistää ihmisiä toisiinsa.

Tämä rooli mahdollisti paljon kahvin ja koneiden kokeiluja ja avasi mahdollisuuksia matkustaa ulkomaille messuille ja kahvitapahtumiin.

Perimmäisenä tavoitteena on rakentaa Intiaan vahvaa kahviyhteisöä, jonka intohimo yhdistää ihmisiä toisiinsa.

Siis mitä seuraavaksi, Barista on a Bike?

Haluaisin lähteä toiselle matkalle. Seuraava matka voisi koskea ihmisiä kahvikulissien takana, lisää siitä, miten kahvia tehdään, miten ihmiset laittavat sydämensä ja sielunsa kahviin. Ensimmäiselle Barista on Bike -matkalle lähdin Intiaan ja Nepaliin, seuraavalla kerralla haluaisin mennä vielä kauemmalle, ehkä Intian itäpuolelle, jossa kahvia kasvatetaan. Tärkeintä on kuitenkin se, että haluan vain tutustua enemmän kahviin ajamassani moottoripyörälläni.

Tällä hetkellä minulla on Intian ainoa kahville omistettu podcasti, Coffee Protocol. Teen myös online-kahvikoulutuksia, konsultoin uusia kahviyrityksiä ja autan intialaisia kahvitiloja jälkikäsittelymenetelmissä. Ehkä kaikkein jännittävintä on se, että olen julkaisemassa ensimmäistä dokumenttia erikoiskahvista.


Binny Varghesesta

Binny Varghese suoritti Bachelor of Arts in Hotel Management -tutkinnon César Ritz College Switzerlandissa. Työskennellessään Coffee Protocol -podcastinsa parissa, hän tekee myös online-kahvikoulutuksia, konsultoi uusia kahviyrityksiä ja auttaa intialaisia kahvitiloja jälkikäsittelymenetelmissä. Hänen pian julkaisema dokumenttielokuvansa intialaisesta erikoiskahvista on määrä näyttää tulevassa Speciality Coffee Association -näyttelyssä, joka pidetään New Orleansissa 30. syyskuuta – 2. lokakuuta.

Ota yhteyttä Binnyyn Instagramissa, jos olet kiinnostunut kahvi- ja kahvilakonsultaatiosta tai -koulutuksesta, seuraa häntä ja pysy hänen kahviseikkailujen kärryillä.