Menestystä suunnittelualalla vieraanvaraisuuden kautta

Miten vieraanvaraisuus antoi tälle alumnille etua lupaavalle suunnittelijauralle. Pascale Müllerin haastattelu.

Mikä oli kohokohta sinun ajan SHMSssä?

Jos puhutaan sosiaalisesta osatekijästä – tapasin ihmisiä eri puolilta maailmaa. Minulla on nyt ystäviä Uudessa -Seelannissa, Hongkongin erityishallintoalueella, Yhdysvalloissa, kaikkialla Euroopassa ja Afrikassa.

Jos puhutaan akateemisesta osatekijästä – se oli hotellin suunnittelemista viimeistä projektiamme varten. Tässä projektissa kyse oli vieraanvaraisuuden ja suunnittelutiedon ”sulauttamisesta” jotakin ainutlaatuista luomiseksi. Projektia varten saimme asiakkaan eritelmiä, joissa määritettiin kohdeyleisö, kerrosten lukumäärä, huoneet ja niin edelleen, aivan samaten kuin suunnittelutoimiston tositilanteessa. Annettujen tietojen puitteissa olimme vapaita kehittämään ideoitamme haluamallamme tavalla.

Olin kiehtonut sitä kuinka ainutlaatuinen jokainen konsepti oli, vaikka kaikki aloittivat identtisestä tehtävästä.

pascale muller hospitality design management graduation

Millaista uran tukea sait opintojen aikana?

Harjoittelutoimisto auttoi tosi hyvin, se tarjosi henkilökohtaista valmennusta, työpajoja ja luentoja CV: n kirjoittamisesta, henkilökohtaisesta esittelystä sekä haastatteluvinkkejä ja tekniikoita.

Meillä oli hämmästyttävä, helposti lähestyttävä työharjoitteluvalmentaja, joka valmisteli minut ensimmäiseen Skype -haastatteluun, koska olin aivan kauhuissani. Hän selitti prosessin, mitä tehdä ja mitä ei, antoi minulle hienoja neuvoja, jotta tunsin olevani todella valmis.

Yleinen ilmapiiri koulussa auttoi minua tulemaan avoimemmaksi ja ennakoivammaksi ihmiseksi ja teki minut tietoiseksi vahvuuksistani ja heikkouksistani.

2 pascale muller hospitality design management zurich studio

Oliko suunnittelutyön löytäminen helppoa valmistumisen jälkeen?

Opintojeni aikana sain jonkin verran suunnittelukokemusta kahdessa harjoittelussa Lontoossa ja Zürichissä. Tein kovasti töitä, ja sama virasto Zürichissä palkkasi minut juuri ennen valmistumista. Työskentelen siellä siitä lähtien, noin kolme vuotta jo, ja minut ylennettiin Junior Designeriksi melko nopeasti. Nyt olen erittäin innoissani siitä, että saan johtaa omia pieniä projekteja

pascale muller hospitality design management zurich studio

Kuinka tärkeää on sinun vieraanvaraisuuskokemus suunnittelualalla?

Opintojeni aikana hankitut tekniset vieraanvaraisuustaidot ovat osoittautuneet erittäin päteviksi: Minut nimitetään usein vieraanvaraisuuteen liittyviin projekteihin ja minulta kysytään mielipidettäni ja panostani.

Kehittämämme pehmeät taidot ovat yhtä tärkeitä. Esimieheni ei varma minun kykenevyydestä, hän vie minut ulkopuolisiin kokouksiin, koska olen kohtelias, diplomaattinen ja osaan kohdella asiakasta.

Vieraanvaraisuuden ja muotoilun yhdistelmä on antanut minulle paljon enemmän kuin suunnittelututkinto erikseen voisi koskaan antaa. Teknisiä taitoja voi oppia matkan varrella, mutta pehmeät taidot erottelevat sinut muista alan ammattilaisista.