3 hurraa huutoa Hotel Institute Montreuxille

him

Suomalainen Felix Linnarinne kertoo, miten juttu cheerleadingista johti hänet Hotel Institute Montreuxiin ja Dubaihin.

Kotimaassa asepalvelusta suorittaessaan Felix Linnarinne lupasi itselleen, että jos hän onnistuisi pääsemään unelmiensa kouluun, hän liittyisi cheerleading-joukkueeseen. Nyt Hotel Institute Montreuxin kandidaatin tutkinnon puolivälissä, hänellä on hulppeilta näyttävien tanssiliikkeiden lisäksi myös rikas opiskelijaelämä, joka täydentää hänen akateemista koulutusta.

Cheerleading

”Olen aina halunnut nähdä maailmaa ja tajusin, että vieraanvaraisuuden alalla työskenteleminen antaisi minulle mahdollisuuden toteuttaa tämän unelman. Tiesin myös, että Sveitsi olisi paras paikka opiskella, mutta kun luin jutun Hotel Institute Montreuxin cheerleading-tiimistä Suomen pakollisen asepalveluksen aikana, silloin tein päätöksen: ”Olisin mielummin cheerleading-tiimissä kuin armeijassa. Jos pääsen tähän kouluun, liityn heidän cheerleading -tiimiin.”

Kelataan muutama kuukausi eteenpäin, ja Felix on opiskelija Hotel Institute Montreuxin kampuksella ja ainoa mies cheerleading -tiimissä.

”Minulla ei ollut mitään tanssitaustaa. Itse asiassa olin tosi surkea siinä. Olin kuitenkin utelias kokeilemaan kaikkea – tiimitovereideni nostamisesta huiskien heiluttamiseen. Asepalveluksen jälkeen olin hyvin opiskelusta innoissani. En malttanut odottaa pääseväni kokemaan maailmaa.”

him

Kestävyys

Opiskelu Hotel Institute Montreuxissa on antanut Felixille mahdollisuuden oppia toista aihetta, josta hän on intohimoinen: kestävää kehitystä. ”Lapsena minulle opetettiin, kuinka tärkeää on huolehtia ympäristöstä ja ottaa vastuu teoistaan. Nyt kun olen aikuinen, haluan tehdä päätöksiä, joista olisin ylpeä, ja uskon, että meidän kaikkien on toimittava yhdessä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

”Tänä vuonna minulla oli kunnia edustaa Hotel Institute Montreuxta Sustainable Hospitality Challenge -kilpailussa. Vieraanvaraisuuden alan yliopistoja oli kilpailun alussa yhteensä 36 ja kolmen hengen joukkue, johon kuuluin, pääsi finaaliin asti!

”Finaaliin valituksi tuleminen oli meille suuri kunnia. Oli hauskaa tavata uusia ihmisiä ja vaihtaa ajatuksia! Emme voittaneet, mutta kokemus oli todella hieno, lisäksi pystyimme osoittamaan, että Hotel Institute Montreux on yksi maailman parhaista vieraanvaraisuuskouluttajista.

Felix uskoo, että laadukas koulutus, jonka hän on saanut Hotel Institute Montreuxissa, mahdollisti Sustainable Hospitality Challenge -tilaisuudessa onnistumisen. ”Opiskelijana minua rohkaistaan ajattelemaan itse tutkimalla, analysoimalla ja tekemällä omia johtopäätöksiä. Olen kehittänyt vahvempia kriittisiä ajattelutaitoja, jotka auttavat minua esimerkiksi havaitsemaan, milloin yritykset ovat syyllisiä viherpesuun. (Huomautus lukijalle: viherpesu / greenwashing / on prosessi, kun yritys antaa väärän mielikuvan tai harhaanjohtavaa tietoa yrityksen tuotteiden ympäristöystävällisyydestä).”

Kulttuurinen moninaisuus

Kampuksella opiskelee lähes 40 kansallisuutta, ja opiskelijat työskentelevät monikulttuurisissa ryhmissä. Erilaiset näkökulmat tuovat ratkaisuja todellisiin ongelmiin, muun muassa kestävään kehitykseen.

”Viime vuonna saimme tehtäväksi keksiä ideoita ympäristöystävällisen hotellin avaamisesta. Oli erittäin kiinnostavaa havaita, mitä saimme joukkueena aikaan.”

Fyysisesti aktiivisena pysyminen

Mielenkiintoisten ja dynaamisten oppituntien lisäksi, on tärkeää ylläpitää opiskelun ja yksityiselämän tasapainoa, tämän vuoksi Felix harrastaa monia eri urheilulajeja. ”Olen hulluna urheiluun, se auttaa minua pysymään vahvana sekä fyysisesti että psyykkisesti. Olen pelannut jääkiekkoa 15 vuotta ja amerikkalaista jalkapalloa 5 vuotta. Hotel Institute Montreuxissa minulla on pääsy kuntosalille, sekä on mahdollista pelata esimerkiksi jalkapalloa, lentopalloa, sulkapalloa ja koripalloa!”. Kaksi kertaa vuodessa koulu osallistuu myös urheilu päivään, joka kokoaa yhteen kaikki Swiss Education Groupin koulujen opiskelijat.