Valmistautiminen ensimmäisiin koulupäiviin

travel seg switzerland

Onnittelut! Sinut on hyväksytty unelmakoulutukseesi! Nyt on aika kokata, leipoa, järjestää tapahtumia ja suunnitella. Tai ehkä sinun pitäisi keksiä mainoskampanja. Maailma on sinun valitsemastasi koulusta ja ohjelmasta riippumatta.

Jos olet menossa HIM:iin, pääset hangeilemaan kauniissa Montreux’ssa. Kaikki te, jotka lähdette upealle junamatkalle ylös vuorelle SHMS:ään ja IHTTI:in ja vertaansa vailla olevaan Caux’iin. Teille, jotka menette Sveitsin Culinary Arts Academyyn ja Le Bouveret’n César Ritz Collegeen, joista on näkymät Genevejärvelle. Te suklaan ystävät, jotka menette fantastiseen Luzernin ja Sveitsin Culinary Arts Academyyn sekä César Ritz Collegeen.

Tervetuloa Swiss Education Groupiin!

Juuri nyt päässäsi pyörii todennäköisesti paljon ajatuksia. Millaista koulussa on? Mitä minun täytyy ottaa huomioon? Kuinka pääsen kouluun? Mitä tapahtuu ensimmäisenä päivänä? Löydät tervetuliaisoppaasta kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää koulustasi ja koulutuksestasi. Siinä vastaamme yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, joten rentoudu ja odota innolla koulun alkua.

Tarvitsenko viisumin Sveitsiin?
Et, et tarvitse viisumia opiskellessasi maassa.

Kuinka pääsen lentokentältä kouluun?
Helppoa! Autamme sinua koko matkan ajan. Voit varata kuljetuksen Geneven lentokentältä kouluun. Muista lähettää sähköpostia viimeistään 3 viikkoa ennen saapumistasi osoitteeseen: [email protected]. Anna koko nimesi, syntymäpäiväsi, päivämäärä ja kellonaika, lentoyhtiö ja lennon numero, mihin olet matkalla, mihin kouluun olet menossa ja mitä ohjelmaa opiskelet ja mahdolliset välilaskut.

Oletko menossa César Ritz Collegeen Luzerniin? Lähde sitten junalla Zürichin lentokentältä Luzerniin. Matka kestää kestää tunnin.

Jos tunnet itsesi epävarmaksi, Swiss Education Groupilla on vastaanottopiste Geneven lentokentällä aloitusviikonloppuna perjantaista klo 9.00 sunnuntai-iltaan klo 18.00. Tiski sijaitsee heti tullin jälkeen. Etsi Swiss Education Groupin logoa.

Meillä on myös vastaanottotiski Zürichin lentokentällä sinulle, joka olet menossa César Ritz Collegeen ja Sveitsin Culinary Arts Academyyn Luzerniin. Tiski on avoinna klo 08.00 sunnuntai-iltaan klo 18.00 ja se on merkitty Cesar Ritzin logolla.

Tietenkin voit halutessasi järjestää oman kuljetuksen autolla tai junalla!

Entä koulupuku?
Aika pukeutua menestystä varten! Kaikissa kouluissamme vaaditaan koulupuvut tiettyinä aikoina, yleensä klo 7.00–19.30. Se voi tuntua oudolta, koska koulupukuja ei ole Pohjoismaissa. Mutta lupaamme, että totut siihen nopeasti! Koulussa ja kampuksella saat kokeilla univormuja ja löytää oikean kokosi.

Koululta saat seuraavat: 1 bleiseri, 1 housut/hame, 1 huivi/solmio, 1 nimilappu ja pinssi. Kotoa tarvitset mustat ja puhtaat kengät, joissa ei ole näkyviä merkkejä. Tarvitset myös valkoisia paitoja, joita voit käyttää takin alla.

Keittiössä työskentelevät opiskelijat saavat myös nämä univormut.

Muut vaatteet: Ylimääräinen puku (työpuku), jota voit käyttää pestessäsi koulupukuasi. Voit käyttää pukua täyttämällä lomakkeen vastaanotossa.

Vaikka Sveitsi on kaunis, maassa on silti talvi. Älä unohda talvitakkia, hattua, käsineitä ja talvikenkiä.

Miten kouluruokailu toimii?
Pidämme sinut varmasti kylläisenä ja onnellisena joka päivä! Tarjoamme sinulle 3 ateriaa joka arkipäivä ja 2 viikonloppuisin. Valittavana on yleensä useita ruokia. Onko sinulla erityisiä allergioita tai ruokavaliota uskonnon vuoksi? Ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi.

Koulun ruokalan ja ravintolan lisäksi kaikissa kouluissa on myös välipala-automaatteja, joista voi ostaa yksinkertaisempia ruokia ja makeisia.

Mitä koululla tapahtuu?
Kaikki koulut järjestävät opastetun kierroksen, jollaa sinulle esitelläänkaikki koulun tilat.
Monet koulut järjestävät myös lukukausien alussa tervetuliaisjuhlan. Monet luokat järjestävät tapaamisia tutustumisen helpottamiseksi.

Kun olet asettunut huoneeseesi ja sinulla on jonkin aikaa, suosittelemme lähtemään retkelle koulun ympäristöön ja tutustumaan muihin opiskelijoihin. Kävele myös rauhassa alueella. Tutustu kodikkaisiin kahviloihin, ravintoloihin, baareihin ja kauppoihin!