Moottoripyörä Barista

binny varghese bachelor arts hotel management motorbike coffee hospitality 1 1

Rakkaudesta kahviin ja matkustamiseen.

César Ritz Collegesta valmistunut Binny Varghese lähti 100 päivän moottoripyöräkiertueelle ympäri Intian oppiakseen kaiken mahdollisen kahvista omassa kotimaassaan. Me otimme selvää mitä löytöjä hän teki matkansa varrella ja kuinka hänestä tuli kuuluisa Moottoripyörä Barista.

Mistä sait ajatuksen ajaa ympäri Intiaa etsien hyvää kahvia?

Intialaiset juovat yleensä pikakahvia. Tämä on mielestäni surullista, sillä Intia on maailman kuudenneksi suurin kahvintuottajamaa ja myymme suuren osan kahvista ulkomailla. Halusin kiertää ympäri maan ymmärtääkseni miksi hyvän kahvin löytäminen Intiassa on niin vaikeaa.

binny varghese bachelor arts hotel management motorbike coffee 1

Mitä sait selville matkasi aikana?

Matkustaessani Intian pohjoisosassa, paikalliset sanoivat että jos juo kahvia, niin iho muuttuu tummaksi. Tapasin paikallisia idässä ja pohjoisessa, jotka uskoivat että kahvin juominen tekee ihmisistä hieman hulluja. Ja monet muut uskoivat, että kahvin sisältämä kofeiini vie yöunet, vaikka kahvi itseasiassa sisältää saman määrän kofeiinia kuin tee.Monet olivat myös vakuuttuneita siitä, että kahvi on vain rikkaiden juoma.

Matkani aikana minulle selvisi monia hämmästyttäviä myyttejä liittyen kahviin.

Kuinka kuvailisit erinomaista kupillista kahvia?

Se riippuu täysin omasta henkilökohtaisesta mieltymyksestäsi. Suosittelen aina kokeilemaan monia erilaisia kahveja, mutta kahvin on oltava tuoretta – tuore kahvi on aina parasta. Sanalla “tuore” tarkoitan vastajauhettua ja paahdettua kahvia. Maailman paras kuppi kahvia on yksinkertaisesti myytti. Se ei ole mahdollista. Tämä johtuu siitä, että se mikä minun mielestäni on paras kuppi kahvia voi jollekin toiselle olla jotain aivan muuta.

binny varghese bachelor arts hotel management motorbike coffee and hospitality 1

Oletko aina halunnut työskennellä Hospitality-alalla?

Rakkauteni ruuanlaittoon kehittyi jo nuoressa iässä, sillä autoin äitiäni keittiössä. Aloitin kokkina työskentelyn noin 11 vuotta sitten, opiskellessani yliopistossa. Tuolloin Intiassa katsottiin paheksuttavasti, jos kokki halusi poistua keittiöstä ja tavata vieraitaan. Mutta tämä on nyt muuttunut. Minulle on tärkeää vuorovaikuttaa muiden ihmisten ja vieraideni kanssa, joten päätin siirtyä elintarvike- ja juomapalveluihin keskittyen muiden kouluttamiseen.

Millaisia työtehtäviä sinulla on tämänhetkisessä työasemassasi Koulutus- ja Innovaatio Päällikkönä Coffee Equipment and Machine Companyssä?

Yhtiö käsittelee kahvinkeittimiä ja laitteita Intiassa. Minun tehtäväni on kouluttaa baristoja ja valmentaa sekä opettaa niitä, jotka hakeutuvat kahvilayrittäjyyteen. Autan yrityksen omistajia ostovalinnan tekemisessä ja neuvon heitä sekä markkinointi että talousasioiden kanssa. Järjestän myös koulutuksia ja ohjaan henkilökunnan toimintoja.

Onko tämä työasema muuttanut rakkaussuhdettasi kahviin?

Työni mahdollistaa sen, että pääsen kokeilemaan paljon erilaisia kahveja ja kahvinvalmistukseen tehtyjä laitteita. Pääsen myös matkustamaan ulkomaille erilaisille messuille ja kahvitapahtumiin.

Tavoitteenani on rakentaa Intiaan vahva kahviyhteisö, joka on tiiviisti yhteydessä ja auttaa toisiaan yhteisen intohimon innoittamana.

binny varghese bachelor arts hotel management motorbike coffee hospitality 1

Miltä näyttää Moottoripyörä Baristan tulevaisuus?

Haluaisin tehdä uuden matkan. Tällä kertaa tutustuen kahviloissa työskenteleviin ihmisiin, oppien heidän tavoistaan valmistaa kahvia sekä tutustua ihmisiin jotka antavat koko sydämensä ja sielunsa kahville. Ensimmäinen Moottoripyörä Barista matkani oli kiertää Intiaa ja Nepalia, joten seuraavaksi haluaisin matkustaa jonnekin muualle, ehkä Intian itäosiin, joissa kahvipapuja kasvatetaan. Tärkeintä on kuitenkin se, että saan työskennellä kahvin parissa ja samalla moottoripyöräni selässä matkustaen.

binny varghese bachelor arts hotel management 1
Binny Varghese valmistui César Ritz Collegesta Sveitsissä Arts in Hotel Management kandidaatilla.