Malediivit, Petter Stordalen sekä hyvän laittaminen kiertoon

klara bergerud

Klara Bergerud

Klara Bergerud on vieraillut Malediiveilla kaksitoista kertaa. Nyt hän unelmoi mahdollisuudesta palata takaisin saarille ja antaa vastineeksi osaamistaan kiitoksena kaikista hienoista kokemuksista, joita hän on saarilla vieraillessaan saanut kokea. Esitimme hänelle muutaman lyhyen kysymyksen Montreux International Recruitment Forumin aikana viime lukukaudella, kun Klara opiskeli viidettä lukukautta opinto-ohjelmassaan.

Hei Klara! Mitä sinä opiskelet ja minkä niminen opinto-ohjelmasi on?

Opiskelen Bachelor of Business Administration in Hospitality Management -opinto-ohjelmassa, suuntauksena yrityshallinto Hotel Institute Montreux:ssa (HIM).

Miksi valitsit juuri tämä opinto-ohjelman?

Kaikki alkoi kesätyöstä Ruotsin länsirannikolla, missä olin töissä kahvilassa ja ravintolassa. Pidin siitä todella paljon, joten luonnollisesti seuraava vähän vaativampi askel, oli siirtyä hotellille töihin. Esimieheni oli opiskellut IHTTI School of Hotel Management:ssa ja suositteli oman kokemuksensa perusteella Swiss Education Groupin koulua ja sillä tiellä nyt sitten olen.

Miksi Swiss Education Group?

Koska Sveitsi on, kliseisesti kyllä, vieraanvaraisuuden alkulähde. Täällä kaikki osoittavat vieraanvaraisuutta, avoimuutta ja auttavaisuutta muita kohtaan, riippumatta siitä millä alalla he työskentelevät. Lisäksi Sveitsin kouluilla on erittäin hyvä maine eikä maa ole kaukana kotimaastani, mutta tarjoaa silti jotain uutta.

Kerro lisää, mitä teit aikaisemmin?

Ensin halusin opiskella lääkäriksi koska olen aina halunnut auttaa ihmisiä. Muutin kuitenkin mieltäni, koska kun aloitin työskentelyn hotellilla, oivalsin kuinka mukavaa se oli, ja kuinka tylsiä luonnontieteen opintoaineet ovat, haha!

International Recruitment Forum. Mitä haluat saavuttaa osallistumalla tapahtumaan?

Haluan verkostoitua ja haen vakituista työpaikkaa. En ole tehnyt harjoittelua opintojeni aikana. Koska olen aikaisemmin tehnyt töitä hotellialalla, en ole kokenut tarvitsevani sen tyyppistä kokemusta samalla tavalla kuin he, jotka ovat uusia alalla. Aikaisemmin halusin töihin Hiltonille ja nyt minulla on jo sopimus The Londonerin kanssa, joka on osa The Edwardian Hotel Groupia. The Londoneer-hotelli avataan ensi vuonna Lontoossa. Nyt minua kuitenkin kiinnostaa Petter Stordalenin hotelliketjut. Aikaisemmin minulla oli hyvin kirkas kuva missä haluaisin tehdä töitä, mutta viime aikoina olen avautunut enemmän kaikille uusillekin mahdollisuuksille koska koulu antaa niin hyvän kansainvälisen pohjan millä seistä.

Mikä merkitys International Recruitment Forumilla on sinulle opiskelijana?

Merkitsee todella paljon, että meillä on mahdollisuus verkostoitua tällä tavalla. Jos on hyvässä vedossa, voi tavata äärettömän määrän eri yritysten edustajia ja keskustella heidän kanssaan. On arvokasta saada tavata heitä kasvotusten. Koska tämä on jo kolmas kertani täällä, tunnistan jo monet rekrytoijista.

klara bergerud2

Mitä haluat tehdä koulun jälkeen?

Haluan aloittaa työt mahdollisimman pian. Siksi myös päätin olla tekemättä harjoitteluosiota. Päämääränäni on tulla General manageriksi tulevaisuudessa, mutta olen kärsimätön ja haluan että asiat tapahtuvat nopeasti! Haha! Olen jonkin verran tutkinut mahdollisuutta mennä töihin Malediiveille. Se olisi tosi kivaa. Mutta täytyy vielä punnita sitä vaihtoehtoa koska vaikka se olisi hieno kokemus, tarkoittaisi se myös pitkää aikaa poissa kotoa. Olen vieraillut Malediiveilla kaksitoista kertaa joten tiedän miten mahtavaa siellä oikeasti on. Nyt haluaisin maksaa hyvät kokemukseni takaisin antamalla panostukseni työntekijänä. Malediivit ja Sveitsiä voi verrata kahtena eri maana, joissa paljon samaa hotelli- ja ravintola-alalla. Malediiveilla olet joko kalastaja tai sitten teet töitä palvelualalla.

Mikä mielestäsi on parasta alallasi ja mikä voisi olla sinun markkinarakosi?

Se tunne, että pystyn tekemään jotain merkityksellistä yksittäiselle henkilölle, tehdä hänen vierailustaan ja kokemuksestaan jotain erityistä ja hänen matkastaan ikimuistoisen.

Oletko saanut jonkun ahaa-elämyksen opiskeluidesi aikana?

Olen oivaltanut, että vaikka me ihmiset olemme niin erilaisia, olemme myös samanlaisia. Tämän huomaa erityisesti kansainvälisessä ympäristössä jossa elämme koulussa. Kaikki ne kulttuuriset erot joihin törmätään kun opiskelijat tulevat ympäri maailmaa.

Parasta koulussa?

Tykkään tosi paljon Montreuxista ja jazzfestivaalista! Montreux on ihan fantastinen kaupunki! Lisäksi HIM on suuntautunut enemmän businesspuolelle kuin muut Swiss Education Groupin koulut ja se on juuri sitä mitä haluan oppia.

Vinkkejä jollekin joka miettii aloittavansa vastaavat opinnot kuin sinä?

Hotelliala on yksi eniten kasvavista ammattialoista. Voit valita tarkalleen missä haluat työskennellä. Voit valita pienen kylän tai ison metropolin kuten New York tai kaikkea siltä väliltä. Ura hotellialalla perustuu aina kohtaamisiin erilaisten ihmisten kanssa. Uskalla ottaa rohkea askel ja muuttaa uuteen kaupunkiin tai uuteen maahan! Skandinaavilaisena täällä Sveitsissä tuntee olonsa kotoisaksi ja myös se edesauttaa asioita.