Liiketoiminnan ja kulinaarisen tiedon siirtäminen hotelli- ja ravintola-alan konsultointiin

Taking business and culinary knowledge to hospitality consulting1

Kokki Siddharth Chogle on valmistunut Culinary Arts Academy Switzerlandista vuonna 2016 ja tutkii nyt ravintolaliiketoiminnan näkökohtia keittiön ulkopuolella viimeisimmän työpaikkansa ansiosta hotelli- ja ravintola-alaan liittyvässä konsultointiryhmässä Intiassa.

Miksi päätit opiskella kokiksi?

7-vuotiaasta lähtien vietin paljon aikaa keittiössä. Isoäitini, jotka olivat kokkeja, saivat minut  jossain vaiheessa kiinnostumaan ruoanlaittoon.

Katsoin myös televisiosta paljon ruoanlaitto-ohjelmia ja yritin luoda reseptejä kotona. Ajan myötä ymmärrykseni ruoanlaitosta kehittyi, ja kun tuli aika valita erikoistuminen lukion jälkeen, se ei aiheuttanut päänvaivaa.

Olen suorittanut kandidaatin tutkinnon hotelli- ja ravintola-alalta Intiassa, mikä antoi minulle hyvän pohjan jatkaa koulutustani Culinary Arts Academyssa.

Mikä oli mieluisinta opiskelussa Sveitsin Culinary Arts Academyssa?

Koulun keittiöt. Huippuluokan laitteet opiskelijoiden käyttössä. Kaipaan Sveitsistä eniten sveitsiläisiä keittiöitä!

“Nykyäänkin suljen silmäni ja kuvittelen seisovani CAAS-keittiössä ja ihoni menee kananlihalle miettiessäni, että pääsin kokemaan tämän ilmiömäisen kokemuksen.”

Mitä sinulle merkitsi näiden huipputeknisten laitteiden käyttö?

Kun työskentelet parhaiden laitteiden parissa, työskentely on hieman helpompaa. Se auttaa sinua pysymään tekniikan kehityksen mukana ja antaa sinulle kokkina luottamuksen käyttää kaikkia työkaluja uran aikana.

Kehität myös tiettyjä standardeja, joten viimeisessä työssäni varmistin saavani saman uunin kuin meillä oli Sveitsissä. Kehittämämme menu ei olisi ollut mahdollinen ilman tuota uunia. Se vain nostaa ruoanlaiton aivan uudelle tasolle.

Kuinka CAAS-opinnot ovat auttaneet muokkaamaan kokin uraasi?

Nämä Sveitsissä viettämäni kaksi ja puoli vuotta ovat olleet hedelmällisimpiä vuosiani kokkina. CAAS-opintoni vaikuttavat paljon siihen, mitä teen parhaillaan.

Olen aina ollut kiinnostunut eurooppalaisesta keittiöstä, joten se oli toinen syy opiskella Sveitsissä. Oppiessani suoraan eurooppalaisilta kokeilta, sain tietoa ja itseluottamusta erikoistua eurooppalaiseen ruoanlaittoon, jolla on Intiassa suuret markkinat.

Lisäksi maineeni on parantunut ja olen saanut lisää luottamusta asiakkailta, jotka ovat vakuuttuneita osaamisestani sveitsiläisen tutkintoni ansiosta.

Taking business and culinary knowledge to hospitality consulting 2

Kerro meille parhaillaan käynnissä olevasta projektista

Kuusi kuukautta sitten työskentelin pääkokkina (nykyaikaisessa) aasialaisessa fuusioravintolassa Delhissä. Nautin siitä, mutta halusin siirtyä lähemmäksi perhettäni Mumbaissa. Sattumalta ystäväni esitteli minut hotelli- ja ravintola-alan konsultointitiimille, R T Hospitalitylle, joka tekee ruoka- ja juoma- sekä keittiöasennuksia ravintoloihin, hotelleihin ja lomakohteisiin. Kaikkea ruokalistojen suunnittelusta ruokakokeiluiden tekemiseen, astioiden valitsemiseen, henkilöstön palkkaamiseen ja vakioreseptien luomiseen. Pidin ajatuksesta oppia lisää muista liiketoiminnan näkökohdista, joihin kokkina ei yleensä pääse käsiksi, joten päätin hyväksyä työtarjouksen.

Olemme kasvava kokkeja tarjoava kokkitiimi, jota johtaa kuuluisuuskokki Rakesh Talwar, ja joka työskentelee keittiöasennuksissa kaikkialla Intiassa ja ulkomailla. Olemme tehneet yhteistyötä Playboy-tiimin kanssa heidän perustaessaan oleskelutilojaan Intiaan. Työskentelemme Hongkongissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa, ja valmisteilla on lisää hankkeita.

Tämä on loistava oppimiskokemus ja monipuolinen ja avoin kokkityö. Matkustan viikon tai parin välein ja avustan monenlaisten tapahtumapaikkojen avaamisessa: hienoja ruokia ja rentoja ravintoloita, oleskelutiloja, baareja. Minun ei tarvitse erikoistua yhdenlaiseen keittiöön, vaan kokeilen taitojani kaikissa hotelli- ja ravintola-alan osa-alueilla. Kaikki Sveitsissä maisteriohjelmani aikana opiskelemani osa-alueeet on nyt yhdistetty yhteen työhön.

Palaatko vielä kokiksi?

Kun aloitin tämän työn, minulla oli suuri pelko siitä, että en ehkä enää pääse valmistamaan ruokaa. Mutta päinvastoin, matkustan joka viikko paikasta toiseen ja ruoanlaitto on aina mukana. Kyseessä on joko uusi, kausiluonteinen tai erikoistapahtuman menu tai ruokakokeilu ja antaa mahdollisuuden silti nauttia tästä ammatini näkökulmasta.

Mikä on kulinaarifilosofiasi?

Vaikka olen erikoistunut eurooppalaiseen keittiöön, ajatus työskennellä paikallisten raaka-aineiden kanssa inspiroi minua suuresti. Uskon, että tietyllä alueella tuotettu ainesosa ansaitsee olla osa alueen kulinaarista perintöä.

“Kokkien moraalinen velvollisuutemme on edustaa sen alueen ruokia, jolta olemme kotoisin, koska paikallisissa mauissa on jotain kauneutta, joka odottaa löytäjäänsä.”

Tavoitteenani seuraavan parin vuoden aikana urallani olisi tuoda esiin Mumbaille tyypillisiä ainesosia, joissa on runsaasti mereneläviä ja vuodenaikojen erikoisuuksia.

Taking business and culinary knowledge to hospitality consulting 4

Siddharth valmistui Sveitsin Culinary Arts Academysta vuonna 2016 maisteriksi kansainvälisestä liiketoiminnasta kulinaarien hallinnassa.