5 talviaktiviteettia Sveitsissä lukukauden alkajaisiksi

Aloitatko helmikuun lukukauden SHMS – Swiss Hotel Management Schoolissa? Tässä on viisi talviaktiviteettia, joilla voit aloittaa talven Sveitsissä!

Helmikuu on upea kuukausi Sveitsissä vietettäväksi, erityisesti kaikille opiskelijoille, jotka aloittavat uuden lukukauden Swiss Hotel Management Schoolissa (SHMS). Maa muuttuu maagiseksi talven ihmemaaksi ja tarjoaa runsaasti elämyksiä vilkkaista festivaaleista jännittäviin talviurheilulajeihin. Tässä artikkelissa kerromme viidestä erikoisesta asiasta, joita voit tehdä Sveitsissä, kun kotiudut toiseen kotiisi!

Snowboarding in Switzerland preview

1. Osallistu talvifestivaaleille

Helmikuussa Sveitsi on talvifestivaalien keskus ja tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä, joita ei kannata jättää väliin. Tässä on kolme kohokohtaa:

Sveitsin karnevaalit: Helmikuu on karnevaalien sesonkiaikaa Sveitsissä. Jokaisella alueella on omat ainutlaatuiset perinteensä ja tapahtumansa. Yksi odotetuimmista on Baselin Fasnacht, joka tunnetaan värikkäistä puvuista, vilkkaista paraateista ja katujuhlista. Se on Unescon aineettoman kulttuuriperinnön tapahtuma. Tämä on loistava tilaisuus todistaa ja oppia sveitsiläisistä perinteistä ja kulttuurista.

Jääfestivaalit ulkona: Monet Sveitsin kaupungit muuttavat julkiset tilansa jääfestivaaleiksi helmikuussa. Nämä festivaalit tarjoavat ainutlaatuisen sveitsiläisen kokemuksen kauniisti valaistuista jäähalleista monimutkaisiin jääveistoksiin. Ice Magic -festivaali Lausannessa, joka on lyhyen junamatkan päässä Genevenjärven rannalla molemmilta kampuksiltamme, tai Zürichin järvifestivaali ovat kaksi suosituinta tapahtumaa.

Talviset musiikki- ja taidefestivaalit: Jos pidät musiikista ja taiteesta, Sveitsillä on paljon tarjottavaa. Swiss Diagonals Jazz Veveyssä, Genevenjärven rannalla sijaitsevan Caux’n alapuolella, on sekoitus Sveitsin neljää kulmaa juhlistavaa musiikkia, kun taas Art on Ice -festivaali yhdistää taitoluistelun ja elävän musiikin. Näillä festivaaleilla pääset arvostamaan paikallisia ja kansainvälisiä kykyjä.

2. Sukella lumilajeihin

Helmikuun Sveitsi on lumiurheilun harrastajien leikkikenttä. Tässä on kolme lumilajikokemusta, joista voit nauttia:

Hiihto ja lumilautailu: Sen lisäksi, että Leysin, yksi SHMS:n kampuksista, on hiihtokeskus, Sveitsissä on maailmanluokan hiihtokeskuksia, kuten St Moritz ja Zermatt. Olitpa sitten aloittelija tai asiantuntija, rinteitä löytyy varmasti sinullekin. Tämä on sinulle täydellinen tilaisuus nauttia henkeäsalpaavista alppimaisemista ja parantaa hiihto- tai lumilautailutaitojasi.

Lumikenkäily ja maastohiihto: Näiden aktiviteettien avulla voit tutustua koskemattomaan talvimaisemaan hitaammin. Monille laduille pääsee helposti joko Caux’n tai Leysinin kampuksen läheltä. Jos haluat mieluummin rauhallisen lumikokemuksen, voit osallistua ohjattuun lumikenkäilyyn.

Kelkkailu ja kelkkailu: Jos haluat hauskan kokemuksen, kokeile kelkkailua tai kelkkailua. Monissa sveitsiläisissä lomakohteissa on omia kelkkamäkiä, joissa voit nauttia lumirinteessä hurjastelemisesta. Leysinissä on itse asiassa kuuluisa mäki tätä varten!

3. Tutustu talvisiin vaellusreitteihin

Vaikka olisit kokenut Sveitsin vaellusreitit ennenkin muina vuodenaikoina, jolloin kukat kukkivat ja puut ovat täynnä värejä, talvi on eri peli. Sveitsissä on tarjolla joitakin kauneimmista talvivaellusreiteistä. Kun vaellat lumen peittämien maisemien halki, voit ihailla panoraamanäkymiä majesteettisille vuorille, kimalteleville järville ja viehättäville alppikylille. Tämä on loistava tapa luoda yhteys luontoon ja pitää taukoa opiskelusta.

Jos talvivaellus on sinulle uutta tai haluat mieluummin opastetun kokemuksen, harkitse osallistumista lumikenkäilyretkelle. Näitä retkiä johtavat kokeneet oppaat, jotka vievät sinut lumen peittämien metsien ja koskemattomien alppimaisemien halki. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Sveitsin kauniiseen talviunelmamaahan.

4. Koe sveitsiläinen keittiö

Yksi parhaista tavoista uppoutua sveitsiläiseen kulttuuriin on sen keittiön kautta. Tässä muutamia kulinaarisia kokemuksia, joista voit nauttia helmikuussa:

Sveitsiläinen fondue ja raclette: Nämä ruokalajit ovat Sveitsissä ollessasi ehdoton valinta. Fonduessa leipäpaloja kastetaan sulatettuun juustoon, kun taas raclette on keitettyjen perunoiden päälle raaputettua sulatettua juustoa. Nämä runsaat ruoat sopivat täydellisesti lämmittelyyn kylmänä talvipäivänä.

Swiss fondue preview
Voit nauttia perinteisiä sveitsiläisiä ruokia, kuten juustofonduea.

Kausiruokia ja herkkuja: Sveitsiläinen keittiö tunnetaan runsaista pataruoistaan, paistetuista lihoista ja herkullisista leivonnaisista. Älä jätä kokeilematta sellaisia ruokia kuin Älplermagronen, sveitsiläinen versio makaronista ja juustosta, tai Zürcher Geschnetzeltes, viipaloitua vasikanlihaa kermaisessa sienikastikkeessa.

Vieraile paikallisissa suklaatehtaissa: Sveitsi on tunnettu korkealaatuisesta suklaastaan. Vierailu paikallisessa suklaatehtaassa, kuten Maison Caillerissa, on jokaisen suklaan ystävän ehdoton käyntikohde. Tämä on loistava tilaisuus oppia lisää suklaan valmistusprosessista ja nauttia sveitsiläisestä suklaasta.

5. Nauti talvihyvinvoinnista

Helmikuu Sveitsissä tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden ottaa talvikausi vastaan ja hemmotella itseäsi kaivattuun rentoutumiseen. Tässä on joitakin hyvinvointiaktiviteetteja, joista voit nauttia:

Lämpökylpylät ja kylpylät: Sveitsissä on useita lämpökylpylöitä ja kylpylöitä. Oletko kuullut Les Bains de Laveysta, joka ei ole kovin kaukana Leysinin kampukseltamme ja sijaitsee Sveitsin Alppien juurella? Tämä on täydellinen tilaisuus rentoutua ja virkistäytyä höyryävässä, mineraalipitoisessa lähdevedessä samalla kun nautit ympärilläsi olevista lumisista maisemista.

Kuumakivihieronta ja hyvinvointiretriitti: Kylpyläretriitti voi olla yhtä mukava kuin Leysinin kampuksella sijaitseva kylpylä tai matka viihtyisään sveitsiläiseen talvikaupunkiin toiselle vuorenhuipulle. Monet Sveitsin wellness-retriitit tarjoavat kuumakivihierontaa. Tämä on loistava tapa lievittää stressiä ja jännitystä opiskelusta.

Ulkojooga ja meditaatio: Harkitse osallistumista ulkojooga- tai meditaatiotunnille! Monet terveyskeskukset järjestävät talvikuukausina ulkotunteja, jotka tarjoavat sinulle ainutlaatuisen tavan olla yhteydessä luontoon ja parantaa tietoisuuttasi. Voit jopa löytää kampukselta ryhmiä, jotka jo järjestävät säännöllisiä jooga- tai meditaatiotunteja, tai etsiä oman ryhmän paikallisten kanssa Sveitsistä.

Riippumatta siitä, millaisista talviaktiviteeteista nautit, Sveitsi on loistava paikka löytää oma paikkasi. Halusitpa sitten kokeilla jotain uutta tai löytää ihmisiä, joilla on samat kiinnostuksen kohteet kuin sinulla, täällä on jotain sinulle. Hyödynnä SHMS:ssä viettämäsi aika ja osallistu tapahtumiin ja näe nähtävyyksiä, joita et muuten koskaan näkisi! Näistä kokemuksista tulee muistoja, joita kannat mukanasi loppuelämäsi ajan.

Tutustu ohjelmiimme!